Vissza a Blogra

Érkezik a DALL-E 3: Az OpenAI útja a fejlettebb multimodális AI felé

3
 perc

A DALL-E 3 a ChatGPT-t létrehozó cég, az OpenAI képgeneráló megoldásának legújabb verziója. Ha mesterséges intelligenciáról van szó, az egyik legismertebb program ami az embernek az eszébe jut, az a ChatGPT. A ChatGPT-t létrehozó cég, az OpenAI azonban több terméken is dolgozik. Ezek közül az egyik a DALL-E nevű képgeneráló generatív AI megoldás, ami hamarosan megérkezik a legújabb, 3-mas verziójával.

Egy korábbi cikkünkben már összehasonlítottuk a DALL-E 2-es megoldását a Midjoruney és Stable Diffusion generatív AI képalkotókkal. Most lássuk mit is ígér a DALL-E 3-mas verziója:

  • A DALL·E 3 beépül a ChatGPT-be, ami nagy előny például a Midjourney Discord-ban való használatához képest, hiszen sokkal egyszerűbb felhasználói élményt biztosít ha mindent egy helyen érnek el a userek. 
  • A ChatGPT segít a prompt engineering területén is, könnyebben fogalmazhatják meg a felhasználók a kéréseket. A chatbot segítségével könnyen tudjuk alakítani a képeinket anélkül hogy nulláról kezdenénk a promptolást.
  • Képes lesz általunk előre megadott szöveget is megjeleníteni a képen (ez jelenleg nehezen, leginkább sehogy sem megy a jelenleg elérhető mesterséges intelligencia alapú megoldásoknál)
  • Korábban sok kritika érte a képek minőségét a Midjourney vagy Stable Diffusion által létrehozott képekhez képest. A 3-mas verzió jelentős minőségi javulást ígér. Ezt kíváncsian várjuk!

A bal oldalon a DALL-E 2-es verziója látható az alábbi prompt-al "An expressive oil painting of a basketball player dunking, depicted as an explosion of a nebula.”, míg jobb oldalon ugyanehhez a prompthoz megjelenő kép a DALL-E 3 programban.
Forrás: https://openai.com/dall-e-3

Érdekes látni, ahogy előtérbe kerülnek a multimodal megoldások, jelen esetben az OpenAI megoldása képes lesz egyszerre szöveget és képet is generálni. Ez azt is eredményezi hogy a felhasználók egy felületen belül maradnak, nem kell kattintgatni a különböző programok között.

Ha szeretnél mélyebben elmerülni a Generative AI technológiákban és kipróbálnád magad a gyakorlatban is, jelentkezz hamarosan induló képzésünkre ITT!

🙌
Köszönjük, hamarosan küldjük az anyagot
Hiba történt a küldés során, kérjük ellenőrizd a beírt adataidat és próbáld újra