Vissza a Blogra

Webdesigner kalauz: hasznos infók, ha új karrierre vágysz

3
 perc

Kreatív vagy és egyben műszaki beállítottságú? Foglalkoztat a marketing, de közben a művészet és a technológia sem hagy hidegen?  Lehet, hogy érdemes lenne új szakma után nézned, ahol az összes készségedet egyszerre kamatoztathatod! De lássuk, pontosan mivel is foglalkoznak a webdesignerek.

A jó webdesigner minden részterületet átlát a weblaptervezés során.
A jó webdesigner minden részterületet átlát a weblaptervezés során.

A webdesigner valójában a digitális kor reneszánsz embere, legalábbis a weblapkészítés kérdéskörében nincs számára ismeretlen terület. Ezek a szakemberek ugyanis weboldalakat alkotnak vagy terveznek újra. Tudják, mi kell ahhoz, hogy egy weboldal funkcionális és könnyen használható legyen, de azt is, hogyan varázsolják esztétikailag tetszetőssé a felhasználó számára. A weboldalak vizuális aspektusait alkotják meg úgy, hogy ügyfelük üzenetei, szolgáltatásai a célközönség számára minél vonzóbban jelenjenek meg.

Webdesign alapok

Az igazán jó webdesignerek a következő ismeretekkel rendelkeznek:

  • Jártasak a Photoshop és az Illustrator használatában a grafikai tervezés miatt.
  • Képben vannak a színelméletekkel, a tipográfiával, a képszerkesztéssel, fotózással.
  • A HTML és CSS kódolás is repertoárjukba tartozik, hogy az oldal technikailag is remekül működjön.
  • A UX design a legfőbb fegyverük: a felhasználói élmény növelése alapfeladatuk, hogy a célközönség megoldást találjon problémáira az ügyfél webes felületein.
  • Tudja, érti a tartalmi és technikai SEO-t, hogy a megbízó terméke, szolgáltatása előkelő helyen szerepeljen a webes keresések találati listáján.
  • Az analitikai szoftverek sem fognak ki rajtuk, hogy monitorozni tudják az elkészült weboldal teljesítményét.
Webesign tervezés a gyakorlatban
Image Credit: https://simplexsoftware.com.au/website-design-services/web-design-sydney/

A webdesigner készségei

  • A remek stílusérzéken túl a webdesigner kiváló kommunikátor, aki képes meghallani és lefordítani az ügyfél kéréseit.
  • Ismeri az iparági konvenciókat, az ügyfél és a célcsoport ízlését.
  • Tudja, hogy a tartalom a prioritás, amit a forma csak kiemel.
  • Stratégiai gondolkodás jellemzi: tudja mitől hatékony egy marketingterv.
  • Folyamatosan fejleszti, képezi magát, hogy up to date tudással rendelkezzen.
  • Az okos webdesigner csapatot is képes maga köré építeni, hiszen tudja, hogy ennyi mindent egymaga nem mindig képes kézben tartani.

Egy webdesigner fizetése

Elképesztő sebességgel növekvő iparágról beszélünk, elég megnézned, hogyan változtak digitális szokásaid akár egyik évről a másikra. Egyre inkább a webre támaszkodunk a munkánk, az információszerzés, a vásárlás, a mindennapos kommunikációnk során, tehát a weblapkészítés egyhamar biztos nem megy ki a divatból. Friss adatok szerint az UX designer a kreatív szakmák közül a második legkeresettebb, a szabadúszó napidíjak pedig 15.000 Ft-nál kezdődnek a junioroknál, és egészen 80.000 Ft-ig felszökhetnek egy profi, tapasztat tervező esetében.

Webdesigner tanfolyamok

Eldöntötted, hogy belevágsz. De milyen iskolát válassz? Mit tanulj pontosan? Több irányból is megközelíthetjük a kérdést. Ha a szakma művészeti aspektusa vonz leginkább, mélyülj el egy vizuális egyetemi képzésben. Ha a programozás oldaláról közelítenél, ásd bele magad a back-endbe vagy a front-endbe.  Ha az értékesítés a te világod,  indulj el (online) marketing vonalon. Tudnod kell viszont, az egyetemek adnak ugyan egy nagyszerű elméleti alapot, látásmódot, de a gyakorlati elemeket csak mentorok, szakemberek segítségével sajátíthatod el célirányos képzések keretében. Élethosszig tartó tanulás lesz, ezt tudnod kell, de pont attól olyan izgalmas ez a terület, mert folyamatos megújulás jellemzi.

Dönts olyan tanfolyam mellett, ami naprakész, intenzív, célorientált, piacképes tudást nyújt, és ahol elismert szakemberektől tanulhatsz. Az xLabs UX Bootcamp képzésén képbe kerülsz a szakma alapjaival, a UX design kulcsterületeivel, hogy ezzel a tudással felvértezve továbbképezhesd magad a téged érdeklő szakterületen.


🙌
Köszönjük, hamarosan küldjük az anyagot
Hiba történt a küldés során, kérjük ellenőrizd a beírt adataidat és próbáld újra