Vissza a Blogra

Kitűző: Az aktív boomer app - Bemutatkozik UX Projekt képzésünk egyik projektje

7
 perc

Itt az ideje a UX Projekt képzés legjobb részének! Tíz hétig intenzíven dolgoznak Hallgatóink, lépésről lépésre végighaladva a UX folyamatok egyes szakaszain, kutatnak, szintetizálnak, prototípusokat készítenek. Itt a lehetőség, hogy betekints a képzés esszenciájába! Ha te is érdeklődsz a UX tervezés iránt, vagy ha csak kíváncsi vagy a projektjeinkre, ez a cikk neked szól! 

UX Projekt képzésünk egyik csapata egy időseknek szóló digitális terméken dolgozott 10 héten keresztül. Nézzük meg hova jutottak!

A Kitűző csapata xLabs UX Projekt képzés

Kitűző: UX Projekt a "boomersnek" - Egészség, közösség és digitális cuccok!

Rázza ki magát a székéből, ülve nem fog menni! Fontos, hogy az idősebb generáció is megőrizze az aktív életmódját. Ennek érdekében a csapatunk egy olyan alkalmazáson dolgozik, ami összeköti a boomer közösséget, és motiválja őket az aktív életvitelben. A Kitűző nevű app egy platform, ahol a felhasználók gondoskodhatnak a saját egészségükről és fenntarthatják az életminőségüket is.

Az aktív életvitel fenntartása és az egészségügyi dolgok rendben tartása kritikus fontosságú az idősebb korosztály esetében. A megfelelő fizikai aktivitás és a mentális egészség gondozása nemcsak az egészséges életmód megtartásában játszik fontos szerepet, de hozzájárulhat egy hosszabb és jobb minőségű élethez is. Az ilyen platformok, mint a Kitűző igazi életmentők lehetnek a boomer generációnak. Az egészségmenedzsment, a közösségi kapcsolatok fenntartása és a fizikai aktivitás ösztönzése mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az idősebbek is megéljék a nyugdíjas éveiket igazi szuper módban.

A fizikai aktivitás mellett fontos, hogy technológiai téren is fittek maradjunk idős korunkra. A technológia, digitális jelenlét már mindennapjaink kiemelt része, és az idősebbeknek is fontos, hogy képesek legyenek kezelni a különféle digitális kütyüket. Az olyan appok, mint a Kitűző, nem csak az egészségünknek és a lelkünknek tesznek jót, hanem segítenek fejleszteni a digitális mindsetet is. 

User Journey a Kitűző applikációhoz

Szóval, mi is az a Kitűző?

Az app lényege, hogy segítsen a boomer felhasználóknak átállni a munka világából a nyugdíjas hétköznapokra, megfelelő fizikai és szellemi lehetőségeket kínálva. Ez magában foglalja a fizikai aktivitás motiválását, a közösségi kapcsolatok erősítését és az érdekes eseményekről való tájékozódást. Emellett rendelkezésre áll egy megbízható tudástár is, ami hasznos információkkal látja el a felhasználókat az őket érintő kihívásokról és változásokról.

Kiknek szól az applikáció és mi az alapelveink?

Célközönségünk a 60 év feletti generáció, akik már nyugdíjasként élik az életüket, vagy éppen közelítenek hozzá. Ők azok, akik motiváltak az aktív életvitel fenntartásában. 

Az app tervezésekor négy fő alapelvet tartottunk szem előtt:

1. Egyszerűség: Kerüljük a szakzsargont, az idegen kifejezéseket és rövidítéseket. Fontos, hogy mindenki megértse, miről van szó.

2. Átláthatóság: Minimalista dizájn, ami csak a lényegre fókuszál. Felesleges flancokat és bonyolultságokat hanyagoljuk.

3. Személyesség: Az idősebb generációt emberként kezeljük, megértjük az élethelyzetüket és nehézségeiket. Elismerjük az elért eredményeiket és a tartalmat személyre szabjuk.

4. Hozzáférhetőség: A design legyen az idősebbek elvárásainak megfelelő, és ne legyen akadálya a korral járó korlátoknak. Mindenkinek jár az élmény!

Mi a Kitűző jövője?

A Kitűző projekt célja, hogy segítse a felhasználókat az aktív életvitelben és az egészségük megőrzésében, továbbá támogassa a közösségi kapcsolatokat. A projekt folytatásaként továbbfejlesztjük és testreszabjuk az alkalmazást, hogy a boomer generáció a legjobb felhasználói élményt kapja.

Ha érdekel részleteiben ez a projekt, vagy látni szeretnéd a többi csapat munkáját gyere és nézd meg a csapat Záróbemutatóját augusztus 10-én ITT

További projektek amik bemutatásra kerülnek a záróbemutatón:

  • Step Out of Your Comfort Zone: A mindennapi félelmekkel való szembenézés nem könnyű feladat. Ilyen nehézség lehet a munkahely váltás, továbbtanulás vagy párkapcsolati problémák is. Ez az alkalmazás segíthet a bátor lépések megtételében annak érdekében, hogy a személy kilépjen a komfortzónájából és megküzdjön az életében jelen lévő elakadásokkal.
  • Wedding Planner: Az esküvő szervezés profi segítség bevonása és szervezői tapasztalat nélkül nehéz és összetett feladat, könnyű a részletekben elveszni. Olyan applikációt szeretnénk létrehozni, ami esküvő szervező bevonása nélkül segít a pároknak átláthatóvá, könnyen kereshetővé és összehasonlíthatóvá tenni a költségeket és az esküvő helyszíneket, valamint nyomon követhetik feladataikat.
  • Life Skills for Teenagers & Young Adults: Egy interaktív módon és emészthető formában edukáló applikáció, ami olyan tudást ad át fiatal felnőtteket, amit nem tanítottak az iskolában és olyan skillekben fejleszti őket amiket nem szereztek meg eddigi életük során (stressz management, megküzdési stratégiák, mentális egészség).

🙌
Köszönjük, hamarosan küldjük az anyagot
Hiba történt a küldés során, kérjük ellenőrizd a beírt adataidat és próbáld újra